
Składniki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
1 pęczek
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy i przesypujemy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Tuńczyka odcedzamy, łączymy ze śmietanką, rozgniecionym czosnkiem, pieprzem, Delikatem i gotujemy aż całość odrobinę zgęstnieje. Następnie dodajemy rozgniecioną kosteczkę czosnkową i pietruszkową i posiekaną pietruszkę i gotujemy około 2 minuty.
Krok 3
Masę tuńczykową wykładamy na ryż i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej