
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
5 plastrów
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na małe kawałki.
Krok 2
Kurki opłukać. Wszystkie składniki podsmażyć na maśle. Przypawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na wierzchu ułożyć ser. Zapiekać przez ok. 30 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej