Zapiekanka z kurkami i kiełbasą

Autor: Grace kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

5 plastrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na małe kawałki.

Krok 2

Kurki opłukać. Wszystkie składniki podsmażyć na maśle. Przypawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na wierzchu ułożyć ser. Zapiekać przez ok. 30 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej