Zapiekanka z kurkami i kiełbasą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

5 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na małe kawałki.

Krok 2

Kurki opłukać. Wszystkie składniki podsmażyć na maśle. Przypawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na wierzchu ułożyć ser. Zapiekać przez ok. 30 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurkami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej