
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
5 plastrów
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na małe kawałki.
Krok 2
Kurki opłukać. Wszystkie składniki podsmażyć na maśle. Przypawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na wierzchu ułożyć ser. Zapiekać przez ok. 30 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej