Wiejska tarta z kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wiejska tarta z kozim serem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy robię WIEJSKĄ TARTĘ Z KOZIM SEREM, wyobrażam sobie Prowansję z jej polami lawendy, malutkimi przydrożnymi auberge i młodym winem, które nieźle uderza do głowy, choć niby jest takie niewinne. Kto jeszcze da się namówić na prowansalskie klimaty?

Krok 2

Zagnieć składniki ciasta, ewentualnie dodaj nieco zimnej wody. Zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Zacznij robić farsz: zeszklij cebulę na oliwie, przypraw solą i pieprzem. Wyjmij ciasto, rozwałkuj na placek wielkości średniej pizzy. Przy brzegach ciasto powinno być grubsze niż pośrodku. Placek ułóż na pergaminie, na cieście rozłóż cebulę, posmaruj ricottą, posyp serem kozim, oliwkami i tymiankiem. Zrób polewę: jajka roztrzep ze śmietaną, posól i zalej tartę. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem skrop tartę oliwą i posyp tymiankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska tarta z kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka po Włosku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej