Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

6 łyżek

3 sztuki

400 gramów

1 sztuka

4 sztuki

350 gramów

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 gram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek należy ser wymieszać z mlekiem, olejem, jajkiem, skórką cytrynową i szczyptą soli, po utworzeniu masy serowej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (ciasto powinno być dobrze wyrobione). Blachę wysmarować margaryną, a na koniec ciasto trzeba dobrze rozwałkować i ułożyć na blasze oraz podnieść brzegi ciasta w górę. Po ułożeniu ciasta na blasze przechodzimy do robienia nadzienia, zaczynając od wymieszania sera ze skórką cytrynową i cukrem oraz żółtkami i mąką. Białko trzeba ubić na sztywno ze szczyptą soli, a następnie dodać je do masy. Porzeczki muszą być oczyszczone z ogonków i porządnie umyte. Masę serową rozsmarować na cieście i posypać ją porzeczkami.

Krok 2

Aby zrobić polewę należy zmieszać mleko, mąkę i cukier, wszystko zagotować i przez cały czas mieszać, a później ostudzić i dodać żółtka oraz wymieszać, dodać ubite sztywno białka. Na koniec polać polewą owoce. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza .

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej