Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

6 łyżek

3 sztuki

400 gramów

1 sztuka

4 sztuki

350 gramów

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 gram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek należy ser wymieszać z mlekiem, olejem, jajkiem, skórką cytrynową i szczyptą soli, po utworzeniu masy serowej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (ciasto powinno być dobrze wyrobione). Blachę wysmarować margaryną, a na koniec ciasto trzeba dobrze rozwałkować i ułożyć na blasze oraz podnieść brzegi ciasta w górę. Po ułożeniu ciasta na blasze przechodzimy do robienia nadzienia, zaczynając od wymieszania sera ze skórką cytrynową i cukrem oraz żółtkami i mąką. Białko trzeba ubić na sztywno ze szczyptą soli, a następnie dodać je do masy. Porzeczki muszą być oczyszczone z ogonków i porządnie umyte. Masę serową rozsmarować na cieście i posypać ją porzeczkami.

Krok 2

Aby zrobić polewę należy zmieszać mleko, mąkę i cukier, wszystko zagotować i przez cały czas mieszać, a później ostudzić i dodać żółtka oraz wymieszać, dodać ubite sztywno białka. Na koniec polać polewą owoce. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza .

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto serowe z czerwonymi porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej