Piwna kaszanka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka piwna

Autor: monika123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wymieszaj z musztardą. Mieszanką zalej kaszanki, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Kaszanki ułóż na ruszcie grilla i piecz po ok. 5-7 min z każdej strony, co jakiś czas smarując jej wierzch pozostałą marynatą.

Krok 3

Kaszanka łatwo pęka w czasie pieczenia. By zapobiec wylaniu się jej zawartości na żar piecz ją na aluminiowych tackach lub luźno zawiniętą w folię aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej