
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piwo wymieszaj z musztardą. Mieszanką zalej kaszanki, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Kaszanki ułóż na ruszcie grilla i piecz po ok. 5-7 min z każdej strony, co jakiś czas smarując jej wierzch pozostałą marynatą.
Krok 3
Kaszanka łatwo pęka w czasie pieczenia. By zapobiec wylaniu się jej zawartości na żar piecz ją na aluminiowych tackach lub luźno zawiniętą w folię aluminiową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej