Piwna kaszanka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka piwna

Autor: monika123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wymieszaj z musztardą. Mieszanką zalej kaszanki, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Kaszanki ułóż na ruszcie grilla i piecz po ok. 5-7 min z każdej strony, co jakiś czas smarując jej wierzch pozostałą marynatą.

Krok 3

Kaszanka łatwo pęka w czasie pieczenia. By zapobiec wylaniu się jej zawartości na żar piecz ją na aluminiowych tackach lub luźno zawiniętą w folię aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej