Piwna kaszanka – Zobacz na przepisy.pl

Kaszanka piwna

Autor: monika123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wymieszaj z musztardą. Mieszanką zalej kaszanki, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Kaszanki ułóż na ruszcie grilla i piecz po ok. 5-7 min z każdej strony, co jakiś czas smarując jej wierzch pozostałą marynatą.

Krok 3

Kaszanka łatwo pęka w czasie pieczenia. By zapobiec wylaniu się jej zawartości na żar piecz ją na aluminiowych tackach lub luźno zawiniętą w folię aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej