Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami
łatwe
32 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
150 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki przesypałam do miski, dodałam szklanke mleka i zmiksowałam z caistem.
Krok 2
Jabłka starłam na tarce odcisnełam sok , dodalam do ciasta i wymieszałam
Krok 3
Smażyłam na rozgrzanym oleju na rumiany kolorek zo bu stron :) Można podawać z cukrem pudrem jak kto woli wyszło mi okło 19 sztuk :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami
Racuchy - ciężko wyobrazić sobie karnawał bez tych słodkich, smażonych placuszków, typowych dla kuchni polskiej. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, dlatego są doskonałą propozycją dla zabieganych osób. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, deser czy podwieczorek. Smakują dobrze zarówno na słodko, z cukrem pudrem i owocami, jak i na słono – jako dodatek do dań głównych, zamiast ryżu lub ziemniaków. Cały sekret ich puszystości polega na odpowiednim przygotowaniu ciasta – powinno mieć ono konsystencję bardzo gęstej śmietany. Smażyć należy je na małym ogniu, ponieważ racuchy bardzo łatwo się przypalają. Kiedy już będą gotowe, dobrze jest odsączyć gotowe placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Świetnym dopełnieniem całości będzie bita śmietana, miód czy roztopiona czekolada, a także ulubione owoce (np. truskawki, jabłka, śliwki, banany). W wersji z jabłkami idealnie wkomponują się również rodzynki, migdały, posiekane orzechy włoskie i cynamon. Racuchy podawaj gorące – wtedy smakują najlepiej.

































