Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

42 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość torebki przesypałam do miski, dodałam szklanke mleka i zmiksowałam z caistem.

Krok 2

Jabłka starłam na tarce odcisnełam sok , dodalam do ciasta i wymieszałam

Krok 3

Smażyłam na rozgrzanym oleju na rumiany kolorek zo bu stron :) Można podawać z cukrem pudrem jak kto woli wyszło mi okło 19 sztuk :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rybne racuchy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkamiKarnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami

Racuchy - ciężko wyobrazić sobie karnawał bez tych słodkich, smażonych placuszków, typowych dla kuchni polskiej. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, dlatego są doskonałą propozycją dla zabieganych osób. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, deser czy podwieczorek. Smakują dobrze zarówno na słodko, z cukrem pudrem i owocami, jak i na słono – jako dodatek do dań głównych, zamiast ryżu lub ziemniaków. Cały sekret ich puszystości polega na odpowiednim przygotowaniu ciasta – powinno mieć ono konsystencję bardzo gęstej śmietany. Smażyć należy je na małym ogniu, ponieważ racuchy bardzo łatwo się przypalają. Kiedy już będą gotowe, dobrze jest odsączyć gotowe placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Świetnym dopełnieniem całości będzie bita śmietana, miód czy roztopiona czekolada, a także ulubione owoce (np. truskawki, jabłka, śliwki, banany). W wersji z jabłkami idealnie wkomponują się również rodzynki, migdały, posiekane orzechy włoskie i cynamon. Racuchy podawaj gorące – wtedy smakują najlepiej.