Smażone banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone banany

z sezamem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

713 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

491 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, pokrój w dwucentymetrowe kawałki. Wymieszaj z cukrem i sezamem.

Smażone banany - Krok 1

Krok 2

Fix Do placków z jabłkami Knorr wymieszaj ze szklanką mleka.

Smażone banany - Krok 2

Krok 3

W rondlu rozgrzej dobrze olej. Banany maczaj w cieście i smaż w głębokim tłuszczu. Uważaj podczas smażenia, aby się nie poparzyć.

Smażone banany - Krok 3

Krok 4

Banany smaż, aż ciasto zrobi się złotobrązowe, następnie odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj natychmiast ciepłe i chrupiące.

Smażone banany - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone bananySmażone banany

Kilka dojrzałych bananów wystarczy, aby w łatwy sposób przygotować pyszny i niebanalny deser, inspirowany azjatycką kuchnią. Ich naturalną słodycz podkreśli chrupiąca panierka. Rozpocznij od obrania owoców ze skórki, po czym pokrój je na nieduże kawałki i obtocz w sezamie oraz brązowym cukrze trzcinowym. Wspomniane ziarenka możesz zastąpić wiórkami kokosowymi – w taki sposób banany serwuje się w Indonezji. Gotową mieszankę do przyrządzania placków z jabłkami wymieszaj z mlekiem za pomocą trzepaczki, aby powstała jednolita masa. W rondlu z grubym dnem rozgrzej dobrze olej roślinny, na przykład rafinowany ryżowy. Kawałki banana maczaj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. Po usmażeniu przełóż je na kawałek ręcznika papierowego, który wchłonie nadmiar oleju. Deser podawaj na ciepło, najlepiej bezpośrednio po przyrządzeniu. Czy wypróbujesz nasz przepis na wyśmienite smażone banany z sezamem? Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się nim w komentarzu.