Składniki
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
null
1 łyżeczka
100 mililitrów
500 gramów
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w niezbyt cienkie plastry. Następnie nabijaj plaster na patyk do szaszłyków na przemian, podobnie do szycia igłą.
Krok 2
W misce wymieszaj olej z sosem sojowym, syropem klonowym, czosnkiem, wasabi, imbirem i przyprawą Knorr.
Krok 3
Szaszłyki grilluj polewając cały czas marynatą, aż boczek zrobi się chrupiący. Podawaj ze świeżymi sałatami i bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany boczek z syropem klonowym
Szukasz idealnej przekąski na leniwe wieczory z dobrym filmem? A może masz ochotę na nietypowy dodatek do kanapki? Grillowany boczek z syropem klonowym to bardzo kusząca propozycja dla wygłodniałych mięsożerców. Chrupiące kawałki aromatycznego boczku w słodko-ostrej i aksamitnej otoczce naprawdę rozpieszczają zmysły. Zazwyczaj jest tak, że szykując przekąski nie masz na to zbyt wiele czasu. Chcesz stworzyć coś pysznego, a zarazem szybkiego. Grillowany boczek wychodzi na przeciw twoim oczekiwaniom – całość przygotowań nie zajmie ci dłużej niż 15 minut. Grillowane szaszłyki nasycone aromatem imbiru oraz smakiem ostrego wasabi i czarująco słodkiego syropu klonowego idealnie współgrają ze smakiem świeżych sałat i pomidorów. Udekoruj nimi talerze wypełnione szaszłykami i ciesz się przekąską idealną. Spróbujesz?