Grillowany boczek z syropem klonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany boczek z syropem klonowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

null

1 łyżeczka

100 mililitrów

500 gramów

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w niezbyt cienkie plastry. Następnie nabijaj plaster na patyk do szaszłyków na przemian, podobnie do szycia igłą.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj olej z sosem sojowym, syropem klonowym, czosnkiem, wasabi, imbirem i przyprawą Knorr.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki grilluj polewając cały czas marynatą, aż boczek zrobi się chrupiący. Podawaj ze świeżymi sałatami i bazylią.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany boczek z syropem klonowym Grillowany boczek z syropem klonowym

Szukasz idealnej przekąski na leniwe wieczory z dobrym filmem? A może masz ochotę na nietypowy dodatek do kanapki? Grillowany boczek z syropem klonowym to bardzo kusząca propozycja dla wygłodniałych mięsożerców. Chrupiące kawałki aromatycznego boczku w słodko-ostrej i aksamitnej otoczce naprawdę rozpieszczają zmysły. Zazwyczaj jest tak, że szykując przekąski nie masz na to zbyt wiele czasu. Chcesz stworzyć coś pysznego, a zarazem szybkiego. Grillowany boczek wychodzi na przeciw twoim oczekiwaniom – całość przygotowań nie zajmie ci dłużej niż 15 minut. Grillowane szaszłyki nasycone aromatem imbiru oraz smakiem ostrego wasabi i czarująco słodkiego syropu klonowego idealnie współgrają ze smakiem świeżych sałat i pomidorów. Udekoruj nimi talerze wypełnione szaszłykami i ciesz się przekąską idealną. Spróbujesz?