
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 2
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr i posmaruj nim dokładnie kurczaka. Możesz dodać też swoją ulubioną przyprawę, np. słodką paprykę.

Krok 3
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak w majonezie
Do zrobienia soczystej piersi z kurczaka w majonezie potrzebujesz tylko trzech składników! Trudno o prostszy przepis, który dałby podobne doznania smakowe. Nieskomplikowana marynata do mięsa zrobiona z majonezu oraz uniwersalnej przyprawy zamienia delikatny drób w aromatyczny i smakowity kąsek. Nie można mu się oprzeć!
Dla kogo?
Filet z kurczaka w majonezie zadowoli kulinarnych minimalistów. Przekonasz się, że czasem naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić popisowe danie, którym twoi domownicy będą się zajadać z apetytem. Sprytny kucharz nie potrzebuje długiej listy składników i skomplikowanych receptur.
Na jaką okazję?
Przygotuj to danie, kiedy nie masz zbyt wiele czasu ani na długie posiedzenia w kuchni, ani na zrobienie dużych zakupów. Dzięki przepisowi na pierś z kurczaka smażoną w majonezie zawsze będziesz mieć asa w rękawie i bez problemu przyrządzisz smakowity domowy obiad. Opustoszała lodówka już nigdy nie będzie powodem do paniki.
Czy wiesz, że?
Do usmażenia kurczaka w majonezie użyć możesz grilla elektrycznego lub patelni grillowej. Mięso zyska charakterystyczne paski, które przypomną ci o przyjemnych posiedzeniach w ogrodzie przy ruszcie. Wspomnienia uprzyjemnią zimowe miesiące!
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka w marynacie z majonezu podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. Do dania głównego koniecznie serwuj warzywa w formie surówki lub sałatki. Wykorzystaj to, co masz pod ręką. Zielona sałata, cykoria, roszponka, ogórki, pomidory, papryka… Oto moment, w którym możesz dać się ponieść fantazji!