
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 2
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr i posmaruj nim dokładnie kurczaka. Możesz dodać też swoją ulubioną przyprawę, np. słodką paprykę.

Krok 3
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak w majonezie
Do zrobienia soczystej piersi z kurczaka w majonezie potrzebujesz tylko trzech składników! Trudno o prostszy przepis, który dałby podobne doznania smakowe. Nieskomplikowana marynata do mięsa zrobiona z majonezu oraz uniwersalnej przyprawy zamienia delikatny drób w aromatyczny i smakowity kąsek. Nie można mu się oprzeć!
Dla kogo?
Filet z kurczaka w majonezie zadowoli kulinarnych minimalistów. Przekonasz się, że czasem naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić popisowe danie, którym twoi domownicy będą się zajadać z apetytem. Sprytny kucharz nie potrzebuje długiej listy składników i skomplikowanych receptur.
Na jaką okazję?
Przygotuj to danie, kiedy nie masz zbyt wiele czasu ani na długie posiedzenia w kuchni, ani na zrobienie dużych zakupów. Dzięki przepisowi na pierś z kurczaka smażoną w majonezie zawsze będziesz mieć asa w rękawie i bez problemu przyrządzisz smakowity domowy obiad. Opustoszała lodówka już nigdy nie będzie powodem do paniki.
Czy wiesz, że?
Do usmażenia kurczaka w majonezie użyć możesz grilla elektrycznego lub patelni grillowej. Mięso zyska charakterystyczne paski, które przypomną ci o przyjemnych posiedzeniach w ogrodzie przy ruszcie. Wspomnienia uprzyjemnią zimowe miesiące!
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka w marynacie z majonezu podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. Do dania głównego koniecznie serwuj warzywa w formie surówki lub sałatki. Wykorzystaj to, co masz pod ręką. Zielona sałata, cykoria, roszponka, ogórki, pomidory, papryka… Oto moment, w którym możesz dać się ponieść fantazji!



































