
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 2
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr i posmaruj nim dokładnie kurczaka. Możesz dodać też swoją ulubioną przyprawę, np. słodką paprykę.

Krok 3
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.

- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak w majonezie 
Do zrobienia soczystej piersi z kurczaka w majonezie potrzebujesz tylko trzech składników! Trudno o prostszy przepis, który dałby podobne doznania smakowe. Nieskomplikowana marynata do mięsa zrobiona z majonezu oraz uniwersalnej przyprawy zamienia delikatny drób w aromatyczny i smakowity kąsek. Nie można mu się oprzeć!
Dla kogo?
Filet z kurczaka w majonezie zadowoli kulinarnych minimalistów. Przekonasz się, że czasem naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić popisowe danie, którym twoi domownicy będą się zajadać z apetytem. Sprytny kucharz nie potrzebuje długiej listy składników i skomplikowanych receptur.
Na jaką okazję?
Przygotuj to danie, kiedy nie masz zbyt wiele czasu ani na długie posiedzenia w kuchni, ani na zrobienie dużych zakupów. Dzięki przepisowi na pierś z kurczaka smażoną w majonezie zawsze będziesz mieć asa w rękawie i bez problemu przyrządzisz smakowity domowy obiad. Opustoszała lodówka już nigdy nie będzie powodem do paniki.
Czy wiesz, że?
Do usmażenia kurczaka w majonezie użyć możesz grilla elektrycznego lub patelni grillowej. Mięso zyska charakterystyczne paski, które przypomną ci o przyjemnych posiedzeniach w ogrodzie przy ruszcie. Wspomnienia uprzyjemnią zimowe miesiące!
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka w marynacie z majonezu podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. Do dania głównego koniecznie serwuj warzywa w formie surówki lub sałatki. Wykorzystaj to, co masz pod ręką. Zielona sałata, cykoria, roszponka, ogórki, pomidory, papryka… Oto moment, w którym możesz dać się ponieść fantazji!



































