Kurczak w majonezie – pierś na grilla: w marynacie | Przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak w majonezie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

70

heart
2026 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

541 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek lekko rozbij tłuczkiem.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 1

Krok 2

Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr i posmaruj nim dokładnie kurczaka. Możesz dodać też swoją ulubioną przyprawę, np. słodką paprykę.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 2

Krok 3

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 3
39

Opinie o przepisie

  • Ewelina Król

    Ewelina Król , 14.09.2019

    bardzo smaczny kurczak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Uczysie

    Lukasz Uczysie , 06.06.2015

    Zaloguj się na swoje konto i u góry przy przepisie jest dodaj do mniamlisty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • PRAWKO BIELSKO

    PRAWKO BIELSKO , 05.05.2015

    ja tez nie mam pojecia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Pi

    Dorota Pi , 08.02.2015

    w jaki sposób dodać ten przepis do mniamlisty? Na starej stronie było to łatwe a tutaj nie mogę sobie poradzić, czy tylko ja mam ten problem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Ostrych

    Wanda Ostrych , 20.07.2014

    super jedzonnnnkkkkooooo))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Angowski

    Krzysztof Angowski , 20.07.2014

    Pyszny i zdrowy.Ble.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Ferenc

    Michał Ferenc , 20.07.2014

    Moze być :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Gutmański

    Tadeusz Gutmański , 20.07.2014

    Wszystko fajnie,ale ten majonez!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 19.07.2014

    ciekawe ...:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chudy Spodek

    Chudy Spodek , 19.07.2014

    Daj zjesc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chudy Spodek

    Chudy Spodek , 19.07.2014

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mrowiec

    Krzysztof Mrowiec , 19.07.2014

    Ja cię kręcę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozlowski

    Adam Kozlowski , 19.07.2014

    Moge go zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Dejnaka

    Alicja Dejnaka , 19.07.2014

    Czy juz zjedzone wszystko?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edmund Kaczorowski

    Edmund Kaczorowski , 19.07.2014

    CZEKAM NA PRZESYŁKĘ

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wioleta Nizynski

    Mariusz Wioleta Nizynski , 19.07.2014

    do sprawdzenia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysława Kamińska

    Mieczysława Kamińska , 19.07.2014

    SMACZNEGO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Maciąg

    Piotr Maciąg , 19.07.2014

    Mniam mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir SJ

    Sławomir SJ , 19.07.2014

    Rozpusta ? Raczej nie, biorąc pod uwagę mięso drobiowe nafaszerowane prochami. Gdy by autor tego słowa zobaczył chów brojlerów to śmiem twierdzić że krzyknął by - TRAGEDIA.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Walkowski

    Piotr Walkowski , 19.07.2014

    To kiedy można wpaść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wiśniewska

    Jolanta Wiśniewska , 19.07.2014

    Przepis sprawdzony dziś na grilu. Wszytskim smakowało. :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Toll

    Jan Toll , 19.07.2014

    Basiu widać obiad taki tobie pasuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Szoprun-Lewandowska

    Barbara Szoprun-Lewandowska , 19.07.2014

    ile kalorii ,pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Pacyna

    Jacek Pacyna , 19.07.2014

    i trzymaj tu diete...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Sawka

    Gosia Sawka , 19.07.2014

    udał sie pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szwestkowicz

    Jan Szwestkowicz , 19.07.2014

    ACH ACH

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Zielenkiewicz

    Rafał Zielenkiewicz , 19.07.2014

    I mowia ze bida w Polsce :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Lewandowski

    Zbigniew Lewandowski , 19.07.2014

    Ja też lubię,proszę mi przesłać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pytlarz

    Sylwia Pytlarz , 19.07.2014

    W majonezie! Hm to faktycznie rozpusta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Salis

    Jola Salis , 19.07.2014

    Grzesze...Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczak w majonezie Soczysty kurczak w majonezie

Do zrobienia soczystej piersi z kurczaka w majonezie potrzebujesz tylko trzech składników! Trudno o prostszy przepis, który dałby podobne doznania smakowe. Nieskomplikowana marynata do mięsa zrobiona z majonezu oraz uniwersalnej przyprawy zamienia delikatny drób w aromatyczny i smakowity kąsek. Nie można mu się oprzeć!

Dla kogo?

Filet z kurczaka w majonezie zadowoli kulinarnych minimalistów. Przekonasz się, że czasem naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić popisowe danie, którym twoi domownicy będą się zajadać z apetytem. Sprytny kucharz nie potrzebuje długiej listy składników i skomplikowanych receptur.

Na jaką okazję?

Przygotuj to danie, kiedy nie masz zbyt wiele czasu ani na długie posiedzenia w kuchni, ani na zrobienie dużych zakupów. Dzięki przepisowi na pierś z kurczaka smażoną w majonezie zawsze będziesz mieć asa w rękawie i bez problemu przyrządzisz smakowity domowy obiad. Opustoszała lodówka już nigdy nie będzie powodem do paniki.

Czy wiesz, że?

Do usmażenia kurczaka w majonezie użyć możesz grilla elektrycznego lub patelni grillowej. Mięso zyska charakterystyczne paski, które przypomną ci o przyjemnych posiedzeniach w ogrodzie przy ruszcie. Wspomnienia uprzyjemnią zimowe miesiące!

Dla urozmaicenia:

Pierś z kurczaka w marynacie z majonezu podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. Do dania głównego koniecznie serwuj warzywa w formie surówki lub sałatki. Wykorzystaj to, co masz pod ręką. Zielona sałata, cykoria, roszponka, ogórki, pomidory, papryka… Oto moment, w którym możesz dać się ponieść fantazji!