Skrzydełka z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.

Krok 3

Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.

Krok 4

Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dip z mango
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej