Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.
Krok 2
Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.
Krok 3
Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.
Krok 4
Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej