Skrzydełka na grilla – podgotowane: z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Skrzydełka z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.

Krok 3

Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.

Krok 4

Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej