Skrzydełka na grilla – podgotowane: z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Skrzydełka z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.

Krok 3

Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.

Krok 4

Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka z grillaSkrzydełka z grilla

Biesiady na świeżym powietrzu to idealny moment na zaserwowanie soczystych mięs z rusztu. Chcesz spędzić lato w miłej atmosferze? W Twoim menu nie może zabraknąć naszego popisowego dania - skrzydełka na grilla. Te smaczne kąski kurczaka wyróżniają się licznymi walorami – soczyste, aromatyczne i proste do przyrządzenia. Spróbujesz?

Dla kogo?

Każdy fan letnich spotkań na świeżym powietrzu powinien spróbować naszego przepisu na gotowane skrzydełka na grilla. To obowiązkowa pozycja obok kiełbasy, karczku i kaszanki. Nie czekaj – sprawdź skrzydełka na grilla przepis, a później ciesz się sezonem w pełni. Smacznego!

Na jaką okazję?

Skrzydełka z grilla sprawdzą się idealnie na biesiady wśród rodziny i przyjaciół. Zaserwuj im takie mięso z rusztu, a pochwałom nie będzie końca. Może masz chęć na skrzydełka poza sezonem? Mamy na to sposób! Rozgrzej elektrycznego grilla w domu i do dzieła!

Czy wiesz, że?

W skrzydełkach znajdziesz ciemny rodzaj mięsa, który doskonale sprawdzi się do przyrządzania na grillowym ruszcie. Wszystko za sprawą większej zawartości tłuszczu. Zakup odpowiednią ilość kurczaka, a potem grilluj go według naszej receptury. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków z pysznym mięsem w roli głównej!

Dla urozmaicenia:

Chrupiące skrzydełka na grilla podgotowane serwuj z wybranymi dodatkami. Co powiesz na pieczone ziemniaki lub kukurydzę? Gwarantujemy, że to doskonała kompozycja smaków. Podziel się z nami opinią o przepisie na skrzydełka! Czekamy na Twój komentarz.