Skrzydełka z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Skrzydełka z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

267 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.

Krok 3

Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.

Krok 4

Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kofta kebab
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej