Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
łatwe
243 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
300 gramów
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.

Krok 2
Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.

Krok 3
Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4
Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann's.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
Czy potrawy z rusztu muszą być monotonne? Nic bardziej mylnego! Czas poznać alternatywne przekąski, które urozmaicą Twoje grillowanie. Jednym z przepisów, który z pewnością przypadnie Ci do gustu, jest grillowany ser gouda we włoskiej szynce. Wytrawny smak w prostej formule. Czego chcieć więcej? Takie przepisy wpiszą się idealnie w letni, grillowy sezon!
Miłośnicy sera łączcie się! Podpieczony, rozpływający się w ustach, lekko zarumieniony ser to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce to ciekawy dodatek do dań z rusztu. Świetnie sprawdzi się również w formie przekąski, która dobrze komponuje się zarówno solo, jak i z warzywami.
Czy wiesz, że?
Ser żółty to prawdopodobnie jeden z popularniejszych składników naszej diety. Jednym z częściej wybieranych rodzajów ser gouda, czyli półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający ser pochodzący z okolic holenderskiego miasta o tej samej nazwie.
Dla urozmaicenia:
Grillowany ser gouda możesz podać także z innym rodzajem szynki. Wszystko według upodobania!


































