Grillowany ser gouda we włoskiej szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

4 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - Krok 1

Krok 2

Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - Krok 2

Krok 3

Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - Krok 3

Krok 4

Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann's.

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany ser gouda we włoskiej szynce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany ser gouda we włoskiej szynce Grillowany ser gouda we włoskiej szynce

Czy potrawy z rusztu muszą być monotonne? Nic bardziej mylnego! Czas poznać alternatywne przekąski, które urozmaicą Twoje grillowanie. Jednym z przepisów, który z pewnością przypadnie Ci do gustu, jest grillowany ser gouda we włoskiej szynce. Wytrawny smak w prostej formule. Czego chcieć więcej? Takie przepisy wpiszą się idealnie w letni, grillowy sezon!

Dla kogo?

Miłośnicy sera łączcie się! Podpieczony, rozpływający się w ustach, lekko zarumieniony ser to prawdziwa uczta dla podniebienia!

Na jaką okazję?

Grillowany ser gouda we włoskiej szynce to ciekawy dodatek do dań z rusztu. Świetnie sprawdzi się również w formie przekąski, która dobrze komponuje się zarówno solo, jak i z warzywami.

Czy wiesz, że?

Ser żółty to prawdopodobnie jeden z popularniejszych składników naszej diety. Jednym z częściej wybieranych rodzajów ser gouda, czyli półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający ser pochodzący z okolic holenderskiego miasta o tej samej nazwie.

Dla urozmaicenia:

Grillowany ser gouda możesz podać także z innym rodzajem szynki. Wszystko według upodobania!