Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
łatwe
244 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
300 gramów
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.

Krok 2
Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.

Krok 3
Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4
Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann's.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
Czy potrawy z rusztu muszą być monotonne? Nic bardziej mylnego! Czas poznać alternatywne przekąski, które urozmaicą Twoje grillowanie. Jednym z przepisów, który z pewnością przypadnie Ci do gustu, jest grillowany ser gouda we włoskiej szynce. Wytrawny smak w prostej formule. Czego chcieć więcej? Takie przepisy wpiszą się idealnie w letni, grillowy sezon!
Miłośnicy sera łączcie się! Podpieczony, rozpływający się w ustach, lekko zarumieniony ser to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce to ciekawy dodatek do dań z rusztu. Świetnie sprawdzi się również w formie przekąski, która dobrze komponuje się zarówno solo, jak i z warzywami.
Czy wiesz, że?
Ser żółty to prawdopodobnie jeden z popularniejszych składników naszej diety. Jednym z częściej wybieranych rodzajów ser gouda, czyli półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający ser pochodzący z okolic holenderskiego miasta o tej samej nazwie.
Dla urozmaicenia:
Grillowany ser gouda możesz podać także z innym rodzajem szynki. Wszystko według upodobania!


































