Grillowane żeberka po amerykańsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

3 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną.

Grillowane żeberka po amerykańsku    - Krok 1

Krok 2

Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje.

Grillowane żeberka po amerykańsku    - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą.

Grillowane żeberka po amerykańsku    - Krok 3

Krok 4

Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami.

Grillowane żeberka po amerykańsku    - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka po amerykańsku    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane żeberka po amerykańsku   Grillowane żeberka po amerykańsku

Grillowane, soczyste żeberka po amerykańsku to kwintesencja nowoczesnego i nieco zwariowanego gotowania. Za przyprawy do mięsa posłuży m.in. ketchup i popularny napój – cola. Efekt będzie zachwycający! Przygotowanie żeberek wymaga odrobinę czasu, ale ich smak, gdy będą już gotowe, na pewno zrekompensuje to oczekiwanie. Pamiętaj, by najpierw gotować je przez około 30 minut w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Dzięki temu żeberka będą miękkie. Sekret ich smaku tkwi w aromatycznej słodko-pikantnej marynacie. Przygotujesz ją łącząc ze sobą przyprawę Knorr, olej, łagodny keczup oraz colę. Te wyśmienite i delikatne żeberka podawaj ze złocistymi, grillowanymi ziemniakami lub frytkami. Idealnym dopełnieniem tej potrawy będzie również aksamitny sos jogurtowo-czosnkowy lub lekko pikantny pomidorowy.