
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
100 mililitrów
2 sztuki
4 ziarna
4 łyżki
3 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną.
Krok 2
Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje.
Krok 3
Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą.
Krok 4
Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane żeberka po amerykańsku
Grillowane, soczyste żeberka po amerykańsku to kwintesencja nowoczesnego i nieco zwariowanego gotowania. Za przyprawy do mięsa posłuży m.in. ketchup i popularny napój – cola. Efekt będzie zachwycający! Przygotowanie żeberek wymaga odrobinę czasu, ale ich smak, gdy będą już gotowe, na pewno zrekompensuje to oczekiwanie. Pamiętaj, by najpierw gotować je przez około 30 minut w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Dzięki temu żeberka będą miękkie. Sekret ich smaku tkwi w aromatycznej słodko-pikantnej marynacie. Przygotujesz ją łącząc ze sobą przyprawę Knorr, olej, łagodny keczup oraz colę. Te wyśmienite i delikatne żeberka podawaj ze złocistymi, grillowanymi ziemniakami lub frytkami. Idealnym dopełnieniem tej potrawy będzie również aksamitny sos jogurtowo-czosnkowy lub lekko pikantny pomidorowy.