Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

155 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

1 szczypta

5 łyżek

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

8 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 garść

1 łyżeczka

25 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu połącz mąkę, jaja oraz mleko i sól. Zmiksuj wszystkie składniki na gładkie ciasto, dodaj również wodę, tak ą ilość jaka będzie potrzebna. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 1

Krok 2

Łososia połącz z serkiem, jogurtem, kaparami i pieprzem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i zmiksuj na gładką masę.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 2

Krok 3

Gotowe naleśniki posmaruj przygotowanym musem i zwiń, jak tradycyjne naleśniki. Każdy z nich zawiń ścisło w spożywczą folię i odłóż do lodówki na 30 minut.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos musztardowy: w miseczce wymieszaj pozostały jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszaj.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 4

Krok 5

Schłodzone naleśniki rozwiń z folii i pokrój na 3 cm roladki. Ustaw je pionowo na półmisku, następnie na każdą z nich nałóż łyżeczkę sosu i udekoruj kiełkami buraka. Roladki podawaj od razu.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia, do przygotowania musu możesz użyć innej wędzonej ryby, np. makreli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosemRoladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznej i efektownej przystawki? Przyrządź roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia. Najpierw zrób ciasto na naleśniki: połącz jajka, mąkę jaglaną i pszenną oraz mleko. Jeśli chcesz, żeby były bardziej puszyste – dodaj wodę gazowaną. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wlej na patelnię i smaż na małym ogniu, uważając, by naleśniki się nie przypaliły. Do przygotowania farszu użyj gęstej śmietany creme fraiche, łososia wędzonego (możesz dodać również tego w zalewie) oraz jogurt i kapary. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i zblenduj na gładką masę. Tak przygotowanym farszem posmaruj naleśniki, zawiń je w folię aluminiową i odstaw na krótki czas do lodówki. Sos przyrządzisz z musztardy, rekomendowana jest francuska, jednak sarepska będzie równie dobra. Pomieszaj ją z jogurtem i sokiem z cytryny. Naleśniki pokrój na roladki i polej sosem. Tak przygotowane danie udekoruj pietruszką oraz kiełkami buraków lub rzodkiewki. Skorzystaj z naszego przepisu!