Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

155 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

1 szczypta

5 łyżek

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

8 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 garść

1 łyżeczka

25 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu połącz mąkę, jaja oraz mleko i sól. Zmiksuj wszystkie składniki na gładkie ciasto, dodaj również wodę, tak ą ilość jaka będzie potrzebna. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 1

Krok 2

Łososia połącz z serkiem, jogurtem, kaparami i pieprzem. Dodaj sos sałatkowy Knorr i zmiksuj na gładką masę.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 2

Krok 3

Gotowe naleśniki posmaruj przygotowanym musem i zwiń, jak tradycyjne naleśniki. Każdy z nich zawiń ścisło w spożywczą folię i odłóż do lodówki na 30 minut.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos musztardowy: w miseczce wymieszaj pozostały jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszaj.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 4

Krok 5

Schłodzone naleśniki rozwiń z folii i pokrój na 3 cm roladki. Ustaw je pionowo na półmisku, następnie na każdą z nich nałóż łyżeczkę sosu i udekoruj kiełkami buraka. Roladki podawaj od razu.

Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia, do przygotowania musu możesz użyć innej wędzonej ryby, np. makreli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z bakłażana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosemRoladki z naleśników jaglanych z musem z łososia wędzonego i musztardowym sosem

Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznej i efektownej przystawki? Przyrządź roladki z naleśników jaglanych z musem z łososia. Najpierw zrób ciasto na naleśniki: połącz jajka, mąkę jaglaną i pszenną oraz mleko. Jeśli chcesz, żeby były bardziej puszyste – dodaj wodę gazowaną. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wlej na patelnię i smaż na małym ogniu, uważając, by naleśniki się nie przypaliły. Do przygotowania farszu użyj gęstej śmietany creme fraiche, łososia wędzonego (możesz dodać również tego w zalewie) oraz jogurt i kapary. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i zblenduj na gładką masę. Tak przygotowanym farszem posmaruj naleśniki, zawiń je w folię aluminiową i odstaw na krótki czas do lodówki. Sos przyrządzisz z musztardy, rekomendowana jest francuska, jednak sarepska będzie równie dobra. Pomieszaj ją z jogurtem i sokiem z cytryny. Naleśniki pokrój na roladki i polej sosem. Tak przygotowane danie udekoruj pietruszką oraz kiełkami buraków lub rzodkiewki. Skorzystaj z naszego przepisu!