Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - warzywny: potrawka | Przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

40 dekagramów

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w szklance gorącej wody i dodaj cukier.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę i podsmaż ją na oleju. Następnie obierz i pokrój pomidory, dodaj je do cebuli.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Do warzyw dolej bulion i duś je pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki, dodaj do powstałego sosu i duś kolejne 15 minut.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i ugotuj. Dodaj do kiełbasy, wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem oraz papryką.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

  • Joanna Dobry

    Joanna Dobry , 08.02.2017

    Bardzo smaczne. Nie dodawalam cebuli poniewaz nie moge i kielbaske wczesniej podsmazylam. pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasy i ziemniakówGulasz z kiełbasy i ziemniaków

Nic tak nie cieszy w zimny i ponury dzień jak talerz ciepłego gulaszu. To treściwe danie nie tylko cię rozgrzeje, ale również skutecznie zaspokoi głód. Gulasz z kiełbasy i ziemniaków to połączenie znanych wszystkim składników w całkiem nowym wydaniu. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie dwuposiłkowego obiadu składającego się z zupy i drugiego dania, wystarczy, że przygotujesz właśnie taki mięsny gulasz. By go zrobić, do bulionu z warzywami dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry lub półksiężyce. Nie ma większego znaczenia, jaką kiełbasę wybierzesz, ale dobrze powinna sprawdzić się toruńska lub śląska. Nie musisz je wcześniej obsmażać, ale jeśli to zrobisz, nadasz potrawie dodatkowego aromatu. Nie zapomnij o pokrojonych drobno ziemniaczkach. Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić to danie, dodaj garść zacierki lub bardzo drobnego makaronu.