Bezmięsny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezmięsny gulasz

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.

Krok 3

Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.

Krok 5

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.

Krok 6

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej