
Składniki
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
200
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.
Krok 3
Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.
Krok 5
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.
Krok 6
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej