Bezmięsny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezmięsny gulasz

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.

Krok 3

Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.

Krok 5

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.

Krok 6

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej