Bezmięsny gulasz

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

134

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

200

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.

Krok 3

Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.

Krok 5

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.

Krok 6

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezmięsny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej