
Składniki
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
200
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, poodcinaj końce i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cukinię pokrój w dużą kostkę a pora w półplasterki.
Krok 3
Marchewkę , pietruszkę i kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Cebulę pokrój w talarki. Warzywa kolejno zeszklij w rondlu a następnie przełóż do garnka z fasolką.
Krok 5
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę, dodaj do warzyw. Całość duś około 15 minut.
Krok 6
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw, pieprzem oraz papryką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej