Gulasz warzywny z żołądków drobiowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z żołądków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Gdy będą półmiękkie dodaj włoszczyznę. Gotuj.

Krok 3

Gdy żołądki bedą gotowe, wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.

Krok 4

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podroby i smaż kilka minut.

Krok 5

Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy i wlej śmietanę. Wymieszaj, oprósz posiekanym koperkiem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z żołądkówGulasz z żołądków

Węgierskie danie narodowe, popularne i lubiane także w Polsce. Gulasz z żołądków jest dobrą alternatywą dla bardziej znanego gulaszu wieprzowego lub wołowego. Mięso z żołądków jest soczyste i – po odpowiednim przyrządzeniu – bardzo miękkie. Jeśli chcesz przekonać swoich bliskich do jedzenia podrobów, bo nie wszyscy za nimi przepadają, ten przepis na pewno Ci w tym pomoże. Gulasz z żołądków z warzywami smakuje bowiem wybornie, zwłaszcza w chłodniejsze dni – potrawa świetnie rozgrzewa. Aby danie miało bardziej słodkawy smak, dodaj więcej marchewki – warzywo zawiera sporo naturalnych cukrów. Przed podaniem gulaszu możesz posypać go posiekanym świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Do dania dobrze pasuje także pieprz cytrynowy. Serwuj gulasz z kaszą, na przykład typu pęczak lub z kromką chrupkiego pieczywa.