Gulasz warzywny z żołądków drobiowych przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z żołądków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Gdy będą półmiękkie dodaj włoszczyznę. Gotuj.

Krok 3

Gdy żołądki bedą gotowe, wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.

Krok 4

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podroby i smaż kilka minut.

Krok 5

Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy i wlej śmietanę. Wymieszaj, oprósz posiekanym koperkiem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z żołądkówGulasz z żołądków

Węgierskie danie narodowe, popularne i lubiane także w Polsce. Gulasz z żołądków jest dobrą alternatywą dla bardziej znanego gulaszu wieprzowego lub wołowego. Mięso z żołądków jest soczyste i – po odpowiednim przyrządzeniu – bardzo miękkie. Jeśli chcesz przekonać swoich bliskich do jedzenia podrobów, bo nie wszyscy za nimi przepadają, ten przepis na pewno Ci w tym pomoże. Gulasz z żołądków z warzywami smakuje bowiem wybornie, zwłaszcza w chłodniejsze dni – potrawa świetnie rozgrzewa. Aby danie miało bardziej słodkawy smak, dodaj więcej marchewki – warzywo zawiera sporo naturalnych cukrów. Przed podaniem gulaszu możesz posypać go posiekanym świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Do dania dobrze pasuje także pieprz cytrynowy. Serwuj gulasz z kaszą, na przykład typu pęczak lub z kromką chrupkiego pieczywa.