Gulasz warzywny z żołądków drobiowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z żołądków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 2

Gdy będą półmiękkie dodaj włoszczyznę. Gotuj.

Krok 3

Gdy żołądki bedą gotowe, wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.

Krok 4

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podroby i smaż kilka minut.

Krok 5

Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy i wlej śmietanę. Wymieszaj, oprósz posiekanym koperkiem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z żołądkówGulasz z żołądków

Węgierskie danie narodowe, popularne i lubiane także w Polsce. Gulasz z żołądków jest dobrą alternatywą dla bardziej znanego gulaszu wieprzowego lub wołowego. Mięso z żołądków jest soczyste i – po odpowiednim przyrządzeniu – bardzo miękkie. Jeśli chcesz przekonać swoich bliskich do jedzenia podrobów, bo nie wszyscy za nimi przepadają, ten przepis na pewno Ci w tym pomoże. Gulasz z żołądków z warzywami smakuje bowiem wybornie, zwłaszcza w chłodniejsze dni – potrawa świetnie rozgrzewa. Aby danie miało bardziej słodkawy smak, dodaj więcej marchewki – warzywo zawiera sporo naturalnych cukrów. Przed podaniem gulaszu możesz posypać go posiekanym świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Do dania dobrze pasuje także pieprz cytrynowy. Serwuj gulasz z kaszą, na przykład typu pęczak lub z kromką chrupkiego pieczywa.