
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
0.5 szklanki
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki oczyść i ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Krok 2
Gdy będą półmiękkie dodaj włoszczyznę. Gotuj.
Krok 3
Gdy żołądki bedą gotowe, wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.
Krok 4
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podroby i smaż kilka minut.
Krok 5
Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy i wlej śmietanę. Wymieszaj, oprósz posiekanym koperkiem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z żołądków
Węgierskie danie narodowe, popularne i lubiane także w Polsce. Gulasz z żołądków jest dobrą alternatywą dla bardziej znanego gulaszu wieprzowego lub wołowego. Mięso z żołądków jest soczyste i – po odpowiednim przyrządzeniu – bardzo miękkie. Jeśli chcesz przekonać swoich bliskich do jedzenia podrobów, bo nie wszyscy za nimi przepadają, ten przepis na pewno Ci w tym pomoże. Gulasz z żołądków z warzywami smakuje bowiem wybornie, zwłaszcza w chłodniejsze dni – potrawa świetnie rozgrzewa. Aby danie miało bardziej słodkawy smak, dodaj więcej marchewki – warzywo zawiera sporo naturalnych cukrów. Przed podaniem gulaszu możesz posypać go posiekanym świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Do dania dobrze pasuje także pieprz cytrynowy. Serwuj gulasz z kaszą, na przykład typu pęczak lub z kromką chrupkiego pieczywa.