Gulasz z fasolką szparagową i pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Gulasz z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

250 gramów

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodając posiekaną cebulę.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Gdy cebula się już zeszkli zalej wszystko wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj 30 min.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Papryki oczyść, pokrój w kostkę , ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki podziel na ćwiartki, pomidory obierz ze skóry i pokrój na cząstki.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Do mięsa dodaj ziemniaki, pokrojoną fasolkę, gotuj 5 min.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 4

Krok 5

Dodaj resztę składników, gotuj dalej do zmięknięcia mięsa. Podawaj z lampką wina.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • OLIWIa Osubnak

    OLIWIa Osubnak , 05.07.2020

    Przepyszne danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z fasolką szparagowąGulasz z fasolką szparagową

Jeśli szukasz inspiracji na danie obiadowe lub kolację, wypróbuj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową. Potrawa ta jest jedną z regionalnych dań Węgier. W tym przepisie poznasz jej pyszną, choć nieco mniej klasyczną, odsłonę. Głównym składnikiem tego dania jest mięso wołowe które, rozpoczynając przygotowywanie dania, podsmaż razem z cebulą i zalej wodą lub warzywnym wywarem. Bulion wzmocni smak potrawy. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i fasolkę szparagową, która nada charakteru całemu daniu. Możesz użyć zarówno zielonej fasolki, jak i białej. Dodaj także pokrojoną paprykę, pieczarki i pomidory, a gdy mięso będzie miękkie, zdejmij potrawę z ognia. Podawaj danie z dodatkiem ryżu lub gotowanych ziemniaków. Sprawdzi się także z kaszą. Dobrym pomysłem będzie serwowanie gulaszu w wydrążonym małym bochenku chleba – w ten sposób potrawa będzie świetnym urozmaiceniem klasycznego obiadu i sprawdzi się podana na wykwintnym przyjęciu. Poznaj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową i odkryj na nowo smak tej klasycznej potrawy.