
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
200 gramów
250 gramów
200 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodając posiekaną cebulę.

Krok 2
Gdy cebula się już zeszkli zalej wszystko wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj 30 min.

Krok 3
Papryki oczyść, pokrój w kostkę , ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki podziel na ćwiartki, pomidory obierz ze skóry i pokrój na cząstki.

Krok 4
Do mięsa dodaj ziemniaki, pokrojoną fasolkę, gotuj 5 min.

Krok 5
Dodaj resztę składników, gotuj dalej do zmięknięcia mięsa. Podawaj z lampką wina.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z fasolką szparagową
Jeśli szukasz inspiracji na danie obiadowe lub kolację, wypróbuj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową. Potrawa ta jest jedną z regionalnych dań Węgier. W tym przepisie poznasz jej pyszną, choć nieco mniej klasyczną, odsłonę. Głównym składnikiem tego dania jest mięso wołowe które, rozpoczynając przygotowywanie dania, podsmaż razem z cebulą i zalej wodą lub warzywnym wywarem. Bulion wzmocni smak potrawy. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i fasolkę szparagową, która nada charakteru całemu daniu. Możesz użyć zarówno zielonej fasolki, jak i białej. Dodaj także pokrojoną paprykę, pieczarki i pomidory, a gdy mięso będzie miękkie, zdejmij potrawę z ognia. Podawaj danie z dodatkiem ryżu lub gotowanych ziemniaków. Sprawdzi się także z kaszą. Dobrym pomysłem będzie serwowanie gulaszu w wydrążonym małym bochenku chleba – w ten sposób potrawa będzie świetnym urozmaiceniem klasycznego obiadu i sprawdzi się podana na wykwintnym przyjęciu. Poznaj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową i odkryj na nowo smak tej klasycznej potrawy.