Gulasz z fasolką szparagową i pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Gulasz z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
194 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

250 gramów

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodając posiekaną cebulę.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Gdy cebula się już zeszkli zalej wszystko wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj 30 min.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Papryki oczyść, pokrój w kostkę , ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki podziel na ćwiartki, pomidory obierz ze skóry i pokrój na cząstki.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Do mięsa dodaj ziemniaki, pokrojoną fasolkę, gotuj 5 min.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 4

Krok 5

Dodaj resztę składników, gotuj dalej do zmięknięcia mięsa. Podawaj z lampką wina.

Gulasz z fasolką szparagową - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • OLIWIa Osubnak

    OLIWIa Osubnak , 05.07.2020

    Przepyszne danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z fasolką szparagowąGulasz z fasolką szparagową

Jeśli szukasz inspiracji na danie obiadowe lub kolację, wypróbuj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową. Potrawa ta jest jedną z regionalnych dań Węgier. W tym przepisie poznasz jej pyszną, choć nieco mniej klasyczną, odsłonę. Głównym składnikiem tego dania jest mięso wołowe które, rozpoczynając przygotowywanie dania, podsmaż razem z cebulą i zalej wodą lub warzywnym wywarem. Bulion wzmocni smak potrawy. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i fasolkę szparagową, która nada charakteru całemu daniu. Możesz użyć zarówno zielonej fasolki, jak i białej. Dodaj także pokrojoną paprykę, pieczarki i pomidory, a gdy mięso będzie miękkie, zdejmij potrawę z ognia. Podawaj danie z dodatkiem ryżu lub gotowanych ziemniaków. Sprawdzi się także z kaszą. Dobrym pomysłem będzie serwowanie gulaszu w wydrążonym małym bochenku chleba – w ten sposób potrawa będzie świetnym urozmaiceniem klasycznego obiadu i sprawdzi się podana na wykwintnym przyjęciu. Poznaj przepis na gulasz węgierski z fasolką szparagową i odkryj na nowo smak tej klasycznej potrawy.