Pomidorowy gulasz z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy gulasz z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

30 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną.

Krok 2

Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę.

Krok 3

Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krok 5

Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej