
Składniki
500 mililitrów
30 mililitrów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 łyżka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną.
Krok 2
Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę.
Krok 3
Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
Krok 5
Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie.
Krok 6
Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej