Pomidorowy gulasz z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną.

Krok 2

Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę.

Krok 3

Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krok 5

Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej