Pomidorowy gulasz z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy gulasz z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

30 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną.

Krok 2

Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę.

Krok 3

Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krok 5

Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy gulasz z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej