Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym
średnie
4 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu i tymianku, solą, cytryną, czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.
Krok 2
Ugotować w bulionie, kaszę z warzywami. Wystudzić.
Krok 3
Ugotować brokuła, następnie zrobić z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 4
Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .
Krok 5
Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej