Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu i tymianku, solą, cytryną, czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.

Krok 2

Ugotować w bulionie, kaszę z warzywami. Wystudzić.

Krok 3

Ugotować brokuła, następnie zrobić z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .

Krok 5

Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej