Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu i tymianku, solą, cytryną, czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.

Krok 2

Ugotować w bulionie, kaszę z warzywami. Wystudzić.

Krok 3

Ugotować brokuła, następnie zrobić z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .

Krok 5

Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duszona karkówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej