Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu i tymianku, solą, cytryną, czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.

Krok 2

Ugotować w bulionie, kaszę z warzywami. Wystudzić.

Krok 3

Ugotować brokuła, następnie zrobić z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .

Krok 5

Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej