Polędwica pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica pieczona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

null

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

Krok 2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

Krok 4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

Krok 5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej