PRZEPISY.PL

Polędwica pieczona

  • 90
  • 5
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka3 łyżki
  • marynata:
  • ocet2 łyżki
  • czosnek ząbki 3 szt
  • polędwica1.5 kg
  • Krok 1

    Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  • Krok 2

    Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Krok 3

    Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  • Krok 4

    Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  • Krok 5

    Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  • Krok 6

    Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

619
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
304
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
247
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
303
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe