Boczek z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek z grilla

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyłam pokroiłam w plastry średniej grubości. Do miski wlałam piwo

Krok 2

Do piwa dodałam sól pieprz paprykę słodka czerwona i przyprawę do mięsa Knorr.

Krok 3

Do marynaty włozyłam boczek na dwie godziny . Potem wyciągnęłam i na sitko dałam rozpaliłam grilla i grillowałam boczek wyszedł rewelacyjny polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Boczek z grillaBoczek z grilla

Boczek z grilla to przysmak, który z pewnością zachwyci każdego fana mięs. Chrupiący, aromatyczny oraz soczysty – czego chcieć więcej? Sprawdź naszą recepturę na boczek z grilla i zaserwuj go dla swoich bliskich. Czas przygotowania zajmie Ci jedyne 20 minut, a efekty będą doskonałe. 

Dla kogo? 

Dla wszystkich wielbicieli mięsnych smaków. Boczek z grilla jest najpierw marynowany, przez co zachwyca niepowtarzalnym aromatem i konsystencją. Z pewnością zasmakuje każdemu, nawet osobom, które do tej pory nie przepadały za tym rodzajem mięsa. Przyrządź boczek z grilla dla rodziny i przyjaciół, a zachwycisz ich tym specjałem!

Na jaką okazję? 

A może bez okazji? Przygotuj boczek z grilla, gdy tylko najdzie Cię ochota! To aromatyczne mięso uświetni każde spotkanie na świeżym powietrzu. Nie może zabraknąć go obok karczku, sałatek i ziemniaków z grilla. Równie dobrym pomysłem będzie przygotowanie boczku jako dodatku do śniadania lub kolacji. Zawsze smakuje tak samo dobrze!

Czy wiesz, że? 

Przy wyborze boczku na grilla kieruj się jego kolorem. Świeże mięso bez kości powinno mieć ciemnoróżową barwą. Dokładnie sprawdź, czy boczek na grilla nie jest zepsuty, ponieważ może to popsuć całe grillowanie. Po wyborze mięsa przechodź do działania! 

Dla urozmaicenia: 

Boczek z grilla możesz podać z ulubionymi sosami. Doskonale sprawdzi się popularne barbecue, które pasuje również do innych potraw z rusztu! Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki, to sięgnij po sos z chili. Wybierz ulubione dodatki i ciesz się znakomitym boczkiem z grilla. Ten przysmak potrafi zachwycić!