Boczek z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek z grilla

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyłam pokroiłam w plastry średniej grubości. Do miski wlałam piwo

Krok 2

Do piwa dodałam sól pieprz paprykę słodka czerwona i przyprawę do mięsa Knorr.

Krok 3

Do marynaty włozyłam boczek na dwie godziny . Potem wyciągnęłam i na sitko dałam rozpaliłam grilla i grillowałam boczek wyszedł rewelacyjny polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Boczek z grillaBoczek z grilla

Boczek z grilla to przysmak, który z pewnością zachwyci każdego fana mięs. Chrupiący, aromatyczny oraz soczysty – czego chcieć więcej? Sprawdź naszą recepturę na boczek z grilla i zaserwuj go dla swoich bliskich. Czas przygotowania zajmie Ci jedyne 20 minut, a efekty będą doskonałe. 

Dla kogo? 

Dla wszystkich wielbicieli mięsnych smaków. Boczek z grilla jest najpierw marynowany, przez co zachwyca niepowtarzalnym aromatem i konsystencją. Z pewnością zasmakuje każdemu, nawet osobom, które do tej pory nie przepadały za tym rodzajem mięsa. Przyrządź boczek z grilla dla rodziny i przyjaciół, a zachwycisz ich tym specjałem!

Na jaką okazję? 

A może bez okazji? Przygotuj boczek z grilla, gdy tylko najdzie Cię ochota! To aromatyczne mięso uświetni każde spotkanie na świeżym powietrzu. Nie może zabraknąć go obok karczku, sałatek i ziemniaków z grilla. Równie dobrym pomysłem będzie przygotowanie boczku jako dodatku do śniadania lub kolacji. Zawsze smakuje tak samo dobrze!

Czy wiesz, że? 

Przy wyborze boczku na grilla kieruj się jego kolorem. Świeże mięso bez kości powinno mieć ciemnoróżową barwą. Dokładnie sprawdź, czy boczek na grilla nie jest zepsuty, ponieważ może to popsuć całe grillowanie. Po wyborze mięsa przechodź do działania! 

Dla urozmaicenia: 

Boczek z grilla możesz podać z ulubionymi sosami. Doskonale sprawdzi się popularne barbecue, które pasuje również do innych potraw z rusztu! Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki, to sięgnij po sos z chili. Wybierz ulubione dodatki i ciesz się znakomitym boczkiem z grilla. Ten przysmak potrafi zachwycić!