
Składniki
2 kilogramy
500 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyłam pokroiłam w plastry średniej grubości. Do miski wlałam piwo
Krok 2
Do piwa dodałam sól pieprz paprykę słodka czerwona i przyprawę do mięsa Knorr.
Krok 3
Do marynaty włozyłam boczek na dwie godziny . Potem wyciągnęłam i na sitko dałam rozpaliłam grilla i grillowałam boczek wyszedł rewelacyjny polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Boczek z grilla
Boczek z grilla to przysmak, który z pewnością zachwyci każdego fana mięs. Chrupiący, aromatyczny oraz soczysty – czego chcieć więcej? Sprawdź naszą recepturę na boczek z grilla i zaserwuj go dla swoich bliskich. Czas przygotowania zajmie Ci jedyne 20 minut, a efekty będą doskonałe.
Dla kogo?
Dla wszystkich wielbicieli mięsnych smaków. Boczek z grilla jest najpierw marynowany, przez co zachwyca niepowtarzalnym aromatem i konsystencją. Z pewnością zasmakuje każdemu, nawet osobom, które do tej pory nie przepadały za tym rodzajem mięsa. Przyrządź boczek z grilla dla rodziny i przyjaciół, a zachwycisz ich tym specjałem!
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Przygotuj boczek z grilla, gdy tylko najdzie Cię ochota! To aromatyczne mięso uświetni każde spotkanie na świeżym powietrzu. Nie może zabraknąć go obok karczku, sałatek i ziemniaków z grilla. Równie dobrym pomysłem będzie przygotowanie boczku jako dodatku do śniadania lub kolacji. Zawsze smakuje tak samo dobrze!
Czy wiesz, że?
Przy wyborze boczku na grilla kieruj się jego kolorem. Świeże mięso bez kości powinno mieć ciemnoróżową barwą. Dokładnie sprawdź, czy boczek na grilla nie jest zepsuty, ponieważ może to popsuć całe grillowanie. Po wyborze mięsa przechodź do działania!
Dla urozmaicenia:
Boczek z grilla możesz podać z ulubionymi sosami. Doskonale sprawdzi się popularne barbecue, które pasuje również do innych potraw z rusztu! Jeżeli lubisz ostrzejsze smaki, to sięgnij po sos z chili. Wybierz ulubione dodatki i ciesz się znakomitym boczkiem z grilla. Ten przysmak potrafi zachwycić!