Kulki mięsne z niespodzianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 ziarna

30 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i osusz. Jajka gotuj 3 minuty, zahartuj i obierz ze skorupek.

Krok 2

Szynkę i natkę pietruszki drobno posiekaj, dodawaj stopniowo wieprzowinę, cielęcinę i ziele angielskie ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mokrymi rękami formuj kulki z masy mięsnej. W środku każdej powinno znaleźć się jajko lub kapelusz pieczarki. Gotowe lekko spłaszcz i obtocz w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzej olej w rondlu do głębokiego smażenia, smaż kulki partiami przez 4 - 6 minut. Podawaj na zimno z dodatkiem żurawin.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej