Kulki mięsne z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne z niespodzianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 ziarna

30 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i osusz. Jajka gotuj 3 minuty, zahartuj i obierz ze skorupek.

Krok 2

Szynkę i natkę pietruszki drobno posiekaj, dodawaj stopniowo wieprzowinę, cielęcinę i ziele angielskie ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mokrymi rękami formuj kulki z masy mięsnej. W środku każdej powinno znaleźć się jajko lub kapelusz pieczarki. Gotowe lekko spłaszcz i obtocz w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzej olej w rondlu do głębokiego smażenia, smaż kulki partiami przez 4 - 6 minut. Podawaj na zimno z dodatkiem żurawin.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
62 osoby oglądają przepis:
Indyk a’ la Zurich
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej