
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski włóż mięso, dodaj jajko i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj i przypraw.
Krok 2
Dodaj tyle mąki, żeby powstało gęste ciasto takie, jak na racuchy.
Krok 3
Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej