Placuszki kurczakowo-naleśnikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki kurczakowo-naleśnikowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

6 łyżek

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski włóż mięso, dodaj jajko i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj i przypraw.

Krok 2

Dodaj tyle mąki, żeby powstało gęste ciasto takie, jak na racuchy.

Krok 3

Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki kurczakowo-naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej