
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski włóż mięso, dodaj jajko i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj i przypraw.
Krok 2
Dodaj tyle mąki, żeby powstało gęste ciasto takie, jak na racuchy.
Krok 3
Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej