
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski włóż mięso, dodaj jajko i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj i przypraw.
Krok 2
Dodaj tyle mąki, żeby powstało gęste ciasto takie, jak na racuchy.
Krok 3
Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej