Placuszki kurczakowo-naleśnikowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski włóż mięso, dodaj jajko i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj i przypraw.

Krok 1

Dodaj tyle mąki, żeby powstało gęste ciasto takie, jak na racuchy.

Krok 1

Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej