
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
2 szczypty
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek.
Krok 3
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy wraz z przyprawą w mini kostkach do majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym. Sos doprawiamy do smaku czarnym pieprzem. Dodajemy starte na grubych oczkach dwa jajka.
Krok 4
Sosem zalewamy ułożone w miseczce lub na półmisku różyczki brokułów.
Krok 5
Przybieramy pozostałymi jajkami pokrojonymi na ósemki. Posypujemy czarnym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej