
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
2 szczypty
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek.
Krok 3
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy wraz z przyprawą w mini kostkach do majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym. Sos doprawiamy do smaku czarnym pieprzem. Dodajemy starte na grubych oczkach dwa jajka.
Krok 4
Sosem zalewamy ułożone w miseczce lub na półmisku różyczki brokułów.
Krok 5
Przybieramy pozostałymi jajkami pokrojonymi na ósemki. Posypujemy czarnym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej