Sałatka grecka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka na szybko

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 gramów

300 gramów

150 gramów

200 gramów

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i ogórka pokrój w grubą 2cm kostkę, pomidorki przekrój na pół, ser pokój w 1 cm grubości kostkę.

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę z 3 łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr, dodaj pokrojone warzywa i oliwki , dokładnie wymieszaj, rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu serem feta.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę może podawać na liściach sałaty lodowej. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka grecka na szybkoSałatka grecka na szybko