
Składniki
130 gramów
300 gramów
150 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i ogórka pokrój w grubą 2cm kostkę, pomidorki przekrój na pół, ser pokój w 1 cm grubości kostkę.
Krok 2
W misce wymieszaj oliwę z 3 łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr, dodaj pokrojone warzywa i oliwki , dokładnie wymieszaj, rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu serem feta.

Dobra rada:
Sałatkę może podawać na liściach sałaty lodowej. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka na szybko