
Składniki
130 gramów
300 gramów
150 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i ogórka pokrój w grubą 2cm kostkę, pomidorki przekrój na pół, ser pokój w 1 cm grubości kostkę.
Krok 2
W misce wymieszaj oliwę z 3 łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr, dodaj pokrojone warzywa i oliwki , dokładnie wymieszaj, rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu serem feta.

Dobra rada:
Sałatkę może podawać na liściach sałaty lodowej. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka na szybko