Sałatka grecka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka na szybko

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 gramów

300 gramów

150 gramów

200 gramów

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i ogórka pokrój w grubą 2cm kostkę, pomidorki przekrój na pół, ser pokój w 1 cm grubości kostkę.

Krok 2

W misce wymieszaj oliwę z 3 łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr, dodaj pokrojone warzywa i oliwki , dokładnie wymieszaj, rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu serem feta.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę może podawać na liściach sałaty lodowej. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka grecka na szybkoSałatka grecka na szybko