
Składniki
130 gramów
300 gramów
150 gramów
200 gramów
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i ogórka pokrój w grubą 2cm kostkę, pomidorki przekrój na pół, ser pokój w 1 cm grubości kostkę.
Krok 2
W misce wymieszaj oliwę z 3 łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr, dodaj pokrojone warzywa i oliwki , dokładnie wymieszaj, rozłóż do talerzy, posyp z wierzchu serem feta.

Dobra rada:
Sałatkę może podawać na liściach sałaty lodowej. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka na szybko