Sałatka z pieczoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną papryką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę, układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Wyciągamy po 15 minutach.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie.

Krok 3

Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Krok 4

Przyrządzamy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Na talerzach układamy rukolę, na niej wystudzoną paprykę oraz pomidorki. Posypujemy całość grzankami i skrapiamy sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej