
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
25 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę kroimy w kostkę, układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Wyciągamy po 15 minutach.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie.
Krok 3
Pomidorki kroimy w ćwiartki.
Krok 4
Przyrządzamy sos według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Na talerzach układamy rukolę, na niej wystudzoną paprykę oraz pomidorki. Posypujemy całość grzankami i skrapiamy sosem winegret.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej