Sałatka z pieczoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną papryką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę, układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Wyciągamy po 15 minutach.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie.

Krok 3

Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Krok 4

Przyrządzamy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Na talerzach układamy rukolę, na niej wystudzoną paprykę oraz pomidorki. Posypujemy całość grzankami i skrapiamy sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z rabarbarem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej