Sałatka z pieczoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną papryką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę, układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Wyciągamy po 15 minutach.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie.

Krok 3

Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Krok 4

Przyrządzamy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Na talerzach układamy rukolę, na niej wystudzoną paprykę oraz pomidorki. Posypujemy całość grzankami i skrapiamy sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej