Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

heart
206 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

410 osób wydrukowało

Pobierz pdf

731 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Cebulkę dymkę pokrój w piórka, szczypior i kolendrę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, jaja pokrój w grubą kostkę.

Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - Krok 1

Krok 2

W dużej misce pomieszaj ketchup, majonez i ocet balsamiczny , połącz z pozostałymi składnikami.

Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeżeli lubisz pikantne smaki dodaj do sałatki drobno posiekaną ostrą papryczkę chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gros- sałatka warstwowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokadoTunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado

Tunacado salad, czyli sałatka z tuńczykiem i awokado, jest świetną propozycją na wykwintną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na przyjęciach. Do jej przygotowania wybierz dojrzałe awokado. Jak je rozpoznać? Zwróć uwagę na skórkę owocu: powinna być intensywnie zielona, bez czarnych plamek na powierzchni. Wszelkie zaczernienia będą oznaką zepsucia. Sprawdź również miękkość owocu, miąższ powinien uginać się pod naciskiem dłoni, ale jednocześnie powracać do swojego pierwotnego kształtu. Idealne awokado, wraz z ugotowanymi jajkami, pokrój w grubą kostkę, cebulę dymkę w piórka, z kolei pomidorki na pół. Świeży szczypior i kolendrę należy dość drobno posiekać. Tak przygotowane składniki wymieszaj, wraz z miksem sałat i kawałkami tuńczyka (odsączonym z zalewy), z sosem. Ten ostatni przygotujesz, mieszając keczup z majonezem i octem balsamicznym. Danie podawaj na talerzach obiadowych i dowolnie je dekoruj. Sprawdzą się np. podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Podawaj solo lub z dodatkiem chrupiących grzanek. Sprawdź nasz przepis.