
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, oliwą oraz sokiem malinowym.
Krok 2
Truskawki pokrój w plastry. Arbuza pokrój w mniejsze kawałki, a następnie również w plastry. Maliny pozostaw w całości.
Krok 3
W dużej misce delikatnie wymieszaj wszystkie składniki razem – owoce, krewetki, liście rukoli oraz mięty.
Krok 4
Wymieszaną sałatkę rozłóż na talerze lub do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp pieprzem. Sałatkę najlepiej podawaj schłodzoną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka na upalne dni
Znakomitym daniem na letnią kolację lub drugie śniadanie jest szybka w przygotowaniu, nowoczesna sałatka z soczystych sezonowych owoców oraz krewetek. Ze słodyczą arbuza i malin świetnie kontrastują wyraziste liście rukoli. Aby przyrządzić tę sałatkę, na początek odszypułkuj i pokrój w plastry garść truskawek. Arbuza podziel na mniejsze kawałki, natomiast maliny pozostaw w całości. Owoce umieść w dużej salaterce i wymieszaj je z rukolą, listkami mięty, a także ugotowanymi wcześniej krewetkami. Nałóż sałatkę na talerze lub do miseczek i każdą porcję polej owocowo-ziołowym dressingiem. Przygotujesz go, łącząc błyskawiczny włoski sos sałatkowy z wodą, oliwą oraz sokiem malinowym. Sałatkę najlepiej serwować schłodzoną, a przed samym podaniem posypać ją szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i udekorować miętą. Jako dodatek do tego dania doskonale sprawdzi się chrupiąca grzanka z bagietki. Sprawdź, jak smakuje sałatka na upalne dni z naszego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.