Sałatka z grillowanymi truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi truskawkami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos winegret przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Migdały w płatkach prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Truskawki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbawiamy szypułek i grillujemy metodą bezpośrednią około 3 minut, studzimy.

Krok 3

Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dokładnie mieszamy z sosem winegret. Szpinak przekładamy do 3-4 niedużych miseczek. Posypujemy posiekanymi orzechami. Układamy pokrojony w plasterki camembert i posypujemy dodatkowo prażonymi płatkami migdałów. Przybieramy grillowanymi truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej