
Składniki
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
20 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
400 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Krok 2
Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Krok 3
Na patelni podsmaż posiekaną cebulę. Gdy będzie rumiana, dodaj wcześniej namoczone i posiekane grzyby.

Krok 4
Sos myśliwski Knorr wymieszaj z wodą i wlej do grzybów. Gotuj około 5 minut. Gotowe pyzy gotuj kilka minut, aż wypłyną. Następnie przełóż na talerz i polej sosem myśliwskim oraz posyp posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyzy ziemniaczane
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).