Aromatyczne śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 szklanka

0.5 szklanki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie i namocz wcześniej na 3 godziny w mleku.

Krok 2

Osącz i przepłucz.

Krok 3

Cebulkę obierz, potnij w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 4

Do rondelka wlej wodę, ocet, dodaj przyprawy i cebulę, zagotuj i ostudź.

Krok 5

Śledzie pokrój w kawałki i układaj na przemian na półmisku razem z talarkami cebuli. Polej po wierzchu oliwą, oprósz solą i pieprzem i odstaw na jakiś czas do lodówki, aby potrawa się „przegryzła”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej