
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 szklanka
0.5 szklanki
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj dokładnie i namocz wcześniej na 3 godziny w mleku.
Krok 2
Osącz i przepłucz.
Krok 3
Cebulkę obierz, potnij w talarki i przelej wrzątkiem.
Krok 4
Do rondelka wlej wodę, ocet, dodaj przyprawy i cebulę, zagotuj i ostudź.
Krok 5
Śledzie pokrój w kawałki i układaj na przemian na półmisku razem z talarkami cebuli. Polej po wierzchu oliwą, oprósz solą i pieprzem i odstaw na jakiś czas do lodówki, aby potrawa się „przegryzła”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej