Aromatyczne śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 szklanka

0.5 szklanki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie i namocz wcześniej na 3 godziny w mleku.

Krok 2

Osącz i przepłucz.

Krok 3

Cebulkę obierz, potnij w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 4

Do rondelka wlej wodę, ocet, dodaj przyprawy i cebulę, zagotuj i ostudź.

Krok 5

Śledzie pokrój w kawałki i układaj na przemian na półmisku razem z talarkami cebuli. Polej po wierzchu oliwą, oprósz solą i pieprzem i odstaw na jakiś czas do lodówki, aby potrawa się „przegryzła”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej