Aromatyczne śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 szklanka

0.5 szklanki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie i namocz wcześniej na 3 godziny w mleku.

Krok 2

Osącz i przepłucz.

Krok 3

Cebulkę obierz, potnij w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 4

Do rondelka wlej wodę, ocet, dodaj przyprawy i cebulę, zagotuj i ostudź.

Krok 5

Śledzie pokrój w kawałki i układaj na przemian na półmisku razem z talarkami cebuli. Polej po wierzchu oliwą, oprósz solą i pieprzem i odstaw na jakiś czas do lodówki, aby potrawa się „przegryzła”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Stefanka serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej