Sałatka wielowarzywna z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielowarzywna z majonezem

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej