Sałatka wielowarzywna z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielowarzywna z majonezem

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej