Sałatka wielowarzywna z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielowarzywna z majonezem

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielowarzywna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupery na sałacie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej