Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
0.5 szklanki
1 pęczek
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion z bulionetek i litra wody.
Krok 2
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić do gotującego się bulionu.
Krok 3
Włoszczyznę obrać, pokroić w paseczki. Dodać do bulionu. Gotować ok. 20 minut.
Krok 4
Dodać gotowe zacierki (2-3 łyżki). Gotować, aż wszystko zmięknie.
Krok 5
Koperek posiekać. Dodać pod koniec gotowania.
Krok 6
Zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej