
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
0.5 szklanki
1 pęczek
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion z bulionetek i litra wody.
Krok 2
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić do gotującego się bulionu.
Krok 3
Włoszczyznę obrać, pokroić w paseczki. Dodać do bulionu. Gotować ok. 20 minut.
Krok 4
Dodać gotowe zacierki (2-3 łyżki). Gotować, aż wszystko zmięknie.
Krok 5
Koperek posiekać. Dodać pod koniec gotowania.
Krok 6
Zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























