
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
0.5 szklanki
1 pęczek
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion z bulionetek i litra wody.
Krok 2
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić do gotującego się bulionu.
Krok 3
Włoszczyznę obrać, pokroić w paseczki. Dodać do bulionu. Gotować ok. 20 minut.
Krok 4
Dodać gotowe zacierki (2-3 łyżki). Gotować, aż wszystko zmięknie.
Krok 5
Koperek posiekać. Dodać pod koniec gotowania.
Krok 6
Zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej