Pieczarkowa z zacierkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa z zacierkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

0.5 szklanki

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion z bulionetek i litra wody.

Krok 2

Pieczarki oczyścić i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić do gotującego się bulionu.

Krok 3

Włoszczyznę obrać, pokroić w paseczki. Dodać do bulionu. Gotować ok. 20 minut.

Krok 4

Dodać gotowe zacierki (2-3 łyżki). Gotować, aż wszystko zmięknie.

Krok 5

Koperek posiekać. Dodać pod koniec gotowania.

Krok 6

Zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej