Kiełbasa pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 kilograma

250 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa zmiel, paprykę i pieprz zielony drobno posiekaj.

Krok 2

Połącz i dopraw solą i Mini kostką Knorr, odstaw do lodówki na 24 godz.

Krok 3

Następnego dnia gdy mięso jest gotowe napełniaj flaki formując kiełbasę.

Krok 4

Gotowe kiełbasy odstaw do suszenia na ok 3 tygodnie lub uwędź w zależności od upodobania. Gotową kiełbasę podawaj np.: z pieczywem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Drobiowe racuszki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej