
Składniki
1.5 kilograma
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa zmiel, paprykę i pieprz zielony drobno posiekaj.
Krok 2
Połącz i dopraw solą i Mini kostką Knorr, odstaw do lodówki na 24 godz.
Krok 3
Następnego dnia gdy mięso jest gotowe napełniaj flaki formując kiełbasę.
Krok 4
Gotowe kiełbasy odstaw do suszenia na ok 3 tygodnie lub uwędź w zależności od upodobania. Gotową kiełbasę podawaj np.: z pieczywem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej