Składniki
1.5 kilograma
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa zmiel, paprykę i pieprz zielony drobno posiekaj.
Krok 2
Połącz i dopraw solą i Mini kostką Knorr, odstaw do lodówki na 24 godz.
Krok 3
Następnego dnia gdy mięso jest gotowe napełniaj flaki formując kiełbasę.
Krok 4
Gotowe kiełbasy odstaw do suszenia na ok 3 tygodnie lub uwędź w zależności od upodobania. Gotową kiełbasę podawaj np.: z pieczywem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej