Kiełbasa pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 kilograma

250 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa zmiel, paprykę i pieprz zielony drobno posiekaj.

Krok 2

Połącz i dopraw solą i Mini kostką Knorr, odstaw do lodówki na 24 godz.

Krok 3

Następnego dnia gdy mięso jest gotowe napełniaj flaki formując kiełbasę.

Krok 4

Gotowe kiełbasy odstaw do suszenia na ok 3 tygodnie lub uwędź w zależności od upodobania. Gotową kiełbasę podawaj np.: z pieczywem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej