Mintaj w sosie grejpfrutowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie grejpfrutowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

800 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, posól, obtocz w mące i smaż z obu stron.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 3

Masło* roztop w rondelku, dodaj jajka, sok z grejpfruta, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj i podgrzej.

Krok 4

Rybę ułóż na półmisku, polej sosem, posyp natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej