
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
800 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, posól, obtocz w mące i smaż z obu stron.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Krok 3
Masło* roztop w rondelku, dodaj jajka, sok z grejpfruta, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj i podgrzej.
Krok 4
Rybę ułóż na półmisku, polej sosem, posyp natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej