Mintaj w sosie grejpfrutowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie grejpfrutowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

800 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, posól, obtocz w mące i smaż z obu stron.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 3

Masło* roztop w rondelku, dodaj jajka, sok z grejpfruta, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj i podgrzej.

Krok 4

Rybę ułóż na półmisku, polej sosem, posyp natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie grejpfrutowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej