Sałatka ze śledziami curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziami curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie pokrój na kawałki, cebulę posiekaj, a jabłko pokrój na małą kostkę. Jeżeli wolisz możesz zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Majonez połącz z curry, pieprzem, cukrem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Wlej sos do sałatki i wszystko dobrze wymieszaj. Posyp kaparami. Możesz podawać zaraz po przygotowaniu.

Krok 2

Śledzie, cebulę i jabłko wrzuć do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziami curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej