
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.

Krok 2
Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.

Krok 4
Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej