Sałatka z pomidorów po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorów po indyjskuSałatka z pomidorów po indyjsku

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.