Sałatka z pomidorów po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorów po indyjskuSałatka z pomidorów po indyjsku

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.