
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.

Krok 2
Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.

Krok 4
Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej