Sałatka z pomidorów po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Do imbiru dodaj cebulę, sok z cytryn i dobrze wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Dodaj do nich cebulę z imbirem, oliwę wymieszana z sosem sałatkowym Knorr i wymieszaj.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Posyp garam masalą i włóż do lodówki. Podawaj dobrze schłodzone.

Sałatka z pomidorów po indyjsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorów po indyjskuSałatka z pomidorów po indyjsku

Obierz imbir i pokrój w cienkie paski, cebulę w plasterki, a z cytryn wyciśnij sok.