
Składniki
3 łyżki
10 dekagramów
1 opakowanie
0.5 kilograma
1 pęczek
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku. Uważaj, aby jej nie rozgotować. Po ugotowaniu schłodź w zimnej wodzie, żeby nie straciła koloru. Jeżeli używasz fasolki mrożonej sparz ją w osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2
Umyj i osusz rzodkiewki, następnie pokrój w plastry.

Krok 3
Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą i połącz z oliwą.

Krok 4
Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni i odstaw do schłodzenia.

Krok 5
Ser feta pokrusz. Fasolkę, rzodkiewki, kiełki i pokruszony ser polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną uprażonymi pestkami dyni.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami
Żaden dodatek do głównego dnia nie chrupie tak, jak sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem kiełków i prażonych pestek dyni. Składająca się z zielonych warzyw i fety kompozycja świetnie nadaje się także jako część imprezowego menu. „Kropkę nad i” stawia grecki sos sałatkowy, doskonale podkreślający smak sera i fasolki szparagowej. Polacy niespecjalnie często pamiętają o fasolce szparagowej. Jest to o tyle niezrozumiałe, że to warzywo o bardzo szerokim zastosowaniu. Wystarczy znać tylko ten przepis! Sałatka z kiełkami, którą polecamy twojej uwadze, to połączenie właśnie zielonej fasolki szparagowej z rzodkiewką, pestkami dyni i kiełków. Nie ma większego znaczenia, jakie kiełki wybierzesz – mogą to być kiełki rzodkiewki, brokułów lub kiełki fasoli. Sałatka idealnie pasuje jako dodatek do potraw mięsnych, ale też stanowi interesujące danie główne dla jaroszy. Może być również podana w ramach zimnej płyty na przyjęciu.