Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
150 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.
Krok 2
Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.
Krok 4
Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej