
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
150 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.
Krok 2
Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.
Krok 4
Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej