Kolorowa sałatka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

2 sztuki

150 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.

Krok 2

Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.

Krok 4

Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej