Kolorowa sałatka z serem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

2 sztuki

150 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.

Krok 2

Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.

Krok 4

Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej