
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
150 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.
Krok 2
Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.
Krok 4
Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej