
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
150 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.
Krok 2
Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.
Krok 4
Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej