Kolorowa sałatka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

2 sztuki

150 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.

Krok 2

Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.

Krok 4

Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej