
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem oraz śmietaną.
Krok 1
Marchewki obierz i pokrój w długie paski.
Krok 3
Jabłka, ogórki i szynkę pokrój w kostkę. Sałatkę wymieszaj z sosem.
Krok 4
Sałatkę wyłóż do miseczek, udekoruj plastrami marchewki i obsyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































