Sałatka z marchewką, szynką i jabłkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Marchewka ze słodką sałatką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem oraz śmietaną.

Krok 1

Marchewki obierz i pokrój w długie paski.

Krok 3

Jabłka, ogórki i szynkę pokrój w kostkę. Sałatkę wymieszaj z sosem.

Krok 4

Sałatkę wyłóż do miseczek, udekoruj plastrami marchewki i obsyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka ze słodką sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej