Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części.

Krok 2

Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej