Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części.

Krok 2

Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej