Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty roskładamy na dużym talerzu, grejpfruta obieramy i filetujemy na cząstki usuwając wszystkie białe błonki. Awokado obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Z granatu wydrążamy pestki. Paluszki krabowe kroimy wzdłuż na 4 części.

Krok 2

Na sałacie układamy awokado, grejpfruta i paluszki krabowe. całość posypujemy pestkami granatu. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, jogurtem i ketchupem. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej