Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.3 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozsypać na talerzu, pomidora pokroić na ósemki, papryczki przekroić na połówki, ser feta w kosteczkę i ułożyć wszystko na sałatach. Posypać posztakowaną cebulką.

Krok 2

Oliwę i ocet wymieszać z mini kostką pietruszka Knorr. Polać sałatkę. Posypać bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej