Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.3 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozsypać na talerzu, pomidora pokroić na ósemki, papryczki przekroić na połówki, ser feta w kosteczkę i ułożyć wszystko na sałatach. Posypać posztakowaną cebulką.

Krok 2

Oliwę i ocet wymieszać z mini kostką pietruszka Knorr. Polać sałatkę. Posypać bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej