Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.3 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozsypać na talerzu, pomidora pokroić na ósemki, papryczki przekroić na połówki, ser feta w kosteczkę i ułożyć wszystko na sałatach. Posypać posztakowaną cebulką.

Krok 2

Oliwę i ocet wymieszać z mini kostką pietruszka Knorr. Polać sałatkę. Posypać bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej