Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.3 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozsypać na talerzu, pomidora pokroić na ósemki, papryczki przekroić na połówki, ser feta w kosteczkę i ułożyć wszystko na sałatach. Posypać posztakowaną cebulką.

Krok 2

Oliwę i ocet wymieszać z mini kostką pietruszka Knorr. Polać sałatkę. Posypać bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielono mi, czyli wiosenna sałatka na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej