
Składniki
600 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Pokrój ogórki pokrój w pół plastry. Cebulę, natkę pietruszki i szczypiorek posiekaj. wszystko dodaj do ziemniaków.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Krok 4
Sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Sałatka idealna na grilla.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana
Popularna sałatka ziemniaczana bardzo dobrze smakuje jako dodatek do dań z grilla, ale podana z ulubionym pieczywem będzie również stanowić smaczną kolację albo szybki lunch. Ugotowane w mundurkach ziemniaki w połączeniu z kiszonym ogórkiem, cebulą, natką pietruszki i szczypiorkiem to prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna potrawa. Delikatnie pikantna z majonezowo-czosnkowym, wyrazistym sosem będzie ładnie się prezentować ozdobiona listkami kolendry, bazylii, plasterkami rzodkiewki albo ogórka. Możesz ją podać również z gotowanymi jajkami, pieczonymi kiełbaskami, szynką albo świeżymi warzywami. Będzie wyśmienitą propozycją na letnie przyjęcie w ogrodzie, grilla albo ognisko. Sprawdzi się także przez cały rok, zwłaszcza że możesz przygotować ją z łatwo dostępnych składników. Do jej przyrządzenia możesz wykorzystać też pozostałe z obiadu ziemniaki. Spróbuj naszego przepisu na pyszną sałatkę ziemniaczaną, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego popularnego warzywa. Smacznego.