
Składniki
600 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Pokrój ogórki pokrój w pół plastry. Cebulę, natkę pietruszki i szczypiorek posiekaj. wszystko dodaj do ziemniaków.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Krok 4
Sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Sałatka idealna na grilla.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana
Popularna sałatka ziemniaczana bardzo dobrze smakuje jako dodatek do dań z grilla, ale podana z ulubionym pieczywem będzie również stanowić smaczną kolację albo szybki lunch. Ugotowane w mundurkach ziemniaki w połączeniu z kiszonym ogórkiem, cebulą, natką pietruszki i szczypiorkiem to prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna potrawa. Delikatnie pikantna z majonezowo-czosnkowym, wyrazistym sosem będzie ładnie się prezentować ozdobiona listkami kolendry, bazylii, plasterkami rzodkiewki albo ogórka. Możesz ją podać również z gotowanymi jajkami, pieczonymi kiełbaskami, szynką albo świeżymi warzywami. Będzie wyśmienitą propozycją na letnie przyjęcie w ogrodzie, grilla albo ognisko. Sprawdzi się także przez cały rok, zwłaszcza że możesz przygotować ją z łatwo dostępnych składników. Do jej przyrządzenia możesz wykorzystać też pozostałe z obiadu ziemniaki. Spróbuj naszego przepisu na pyszną sałatkę ziemniaczaną, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego popularnego warzywa. Smacznego.