Sałatka z ziemniaków w mundurkach ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pokrój ogórki pokrój w pół plastry. Cebulę, natkę pietruszki i szczypiorek posiekaj. wszystko dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 4

Sos dodaj do sałatki i wymieszaj. Sałatka idealna na grilla.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ziemniaczana Sałatka ziemniaczana

Popularna sałatka ziemniaczana bardzo dobrze smakuje jako dodatek do dań z grilla, ale podana z ulubionym pieczywem będzie również stanowić smaczną kolację albo szybki lunch. Ugotowane w mundurkach ziemniaki w połączeniu z kiszonym ogórkiem, cebulą, natką pietruszki i szczypiorkiem to prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna potrawa. Delikatnie pikantna z majonezowo-czosnkowym, wyrazistym sosem będzie ładnie się prezentować ozdobiona listkami kolendry, bazylii, plasterkami rzodkiewki albo ogórka. Możesz ją podać również z gotowanymi jajkami, pieczonymi kiełbaskami, szynką albo świeżymi warzywami. Będzie wyśmienitą propozycją na letnie przyjęcie w ogrodzie, grilla albo ognisko. Sprawdzi się także przez cały rok, zwłaszcza że możesz przygotować ją z łatwo dostępnych składników. Do jej przyrządzenia możesz wykorzystać też pozostałe z obiadu ziemniaki. Spróbuj naszego przepisu na pyszną sałatkę ziemniaczaną, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego popularnego warzywa. Smacznego.