
Składniki
0.5 kilograma
4 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
20 dekagramów
0.5 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, potem obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsącz.
Krok 2
Jajka ugotuj i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i żółty ser pokroić w paski. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i olejem.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz i polej sosem. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i wymieszać .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej