Sałatka z kukurydza i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydza i żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

20 dekagramów

0.5 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, potem obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsącz.

Krok 2

Jajka ugotuj i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i żółty ser pokroić w paski. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i olejem.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz i polej sosem. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i wymieszać .

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydza i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej