Szybka włoska sałatka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

3 sztuki

1 łyżka

0

140 gramów

0

1 łyżka

130 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ser Mozzarella pokrój w kostkę, dodaj do pomidorów.

Krok 3

Dodaj rozcięte na połówki oliwki.

Krok 4

Czosnek i zioła posiekaj drobno i dodaj do sałatki.

Krok 5

Skrop obficie sałatkę oliwą i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej