Szybka włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka włoska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

1 łyżka

null

140 gramów

null

1 łyżka

130 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ser Mozzarella pokrój w kostkę, dodaj do pomidorów.

Krok 3

Dodaj rozcięte na połówki oliwki.

Krok 4

Czosnek i zioła posiekaj drobno i dodaj do sałatki.

Krok 5

Skrop obficie sałatkę oliwą i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej