Sałatka z makaronem tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem tagliatelle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

5 łyżek

0.5 opakowania

1 opakowanie

3 łyżki

450 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Wędlinę oraz ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Pomidory umyj, pokrój na mniejsze części. Szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Wszystkie pokrojone składniki połącz z makaronem.

Krok 5

Majonez i śmietanę wymieszaj, dopraw i dodaj do sałatki. Wszystko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej