Sałatka z makaronem tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem tagliatelle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

5 łyżek

0.5 opakowania

1 opakowanie

3 łyżki

450 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Wędlinę oraz ser pokrój w kostkę.

Krok 3

Pomidory umyj, pokrój na mniejsze części. Szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Wszystkie pokrojone składniki połącz z makaronem.

Krok 5

Majonez i śmietanę wymieszaj, dopraw i dodaj do sałatki. Wszystko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej