
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
5 łyżek
0.5 opakowania
1 opakowanie
3 łyżki
450 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i zostaw do wystygnięcia.
Krok 2
Wędlinę oraz ser pokrój w kostkę.
Krok 3
Pomidory umyj, pokrój na mniejsze części. Szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Wszystkie pokrojone składniki połącz z makaronem.
Krok 5
Majonez i śmietanę wymieszaj, dopraw i dodaj do sałatki. Wszystko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej