Sałatka z brokułem i makaronem ryżowym i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.

Krok 4

Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.

Krok 3

Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.

Krok 2

Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej