Sałatka z brokułem i makaronem ryżowym i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.

Krok 4

Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.

Krok 3

Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.

Krok 2

Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej