Składniki
1 pęczek
1 sztuka
300 gramów
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.
Krok 4
Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.
Krok 3
Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.
Krok 2
Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej