Sałatka z brokułem i makaronem ryżowym i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut aby makaron zmiękł, odcedź i ostudź.

Krok 4

Wymieszaj sałatę, makaron, jajka i dopraw do smaku sosem sojowym, curry i papryką chili. Sałatkę ułóż na talerzu, udekoruj ugotowanymi różyczkami brokułu i plastrami rzodkiewki.

Krok 3

Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, podsmaż lekko makaron , dodaj cukier i kostkę rosołową, przesmaż razem do uzyskania z karmelizowania makaronu.

Krok 2

Brokuł podziel na małe różyczki, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, sałatę porwij na małe kawałki, jajka ugotuj, obierz i pokrój w grubą kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej