Sałatka ziemniaczana z jabłkiem - wiosenna | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 pęczek

3 sztuki

50 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

100 gramów

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce pomieszaj majonez, śmietanę z musztardą octem winnym solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.

Krok 2

Do tak przygotowanego dresingu dodaj pozostałe składniki.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej