Sałatka ziemniaczana z jabłkiem - wiosenna | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 pęczek

3 sztuki

50 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

100 gramów

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce pomieszaj majonez, śmietanę z musztardą octem winnym solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.

Krok 2

Do tak przygotowanego dresingu dodaj pozostałe składniki.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej