Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 pęczek
3 sztuki
50 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
100 gramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce pomieszaj majonez, śmietanę z musztardą octem winnym solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.
Krok 2
Do tak przygotowanego dresingu dodaj pozostałe składniki.
Krok 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej