
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 dekagramy
20 dekagramów
2 łyżki
10 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła.
Krok 2
Jabłka i jaja obierz i pokrój w kostkę. Połącz z ostudzonym ryżem.
Krok 3
Dodaj groszek, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej