
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 dekagramy
20 dekagramów
2 łyżki
10 dekagramów
10 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła.
Krok 2
Jabłka i jaja obierz i pokrój w kostkę. Połącz z ostudzonym ryżem.
Krok 3
Dodaj groszek, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej