
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach i przestudź.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki obrać i drobno posiekać. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Połowę majonezu wymieszać z jogurtem i sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3
Układać warstwami od dołu: śledzie, cebula, majonez z jogurtem, marchew, majonez, ziemniaki. Posypać tartym serem. Sałatka efektownie wygląda w przezroczystym naczyniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































