Sałatka śledziowa z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z majonezem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach i przestudź.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki obrać i drobno posiekać. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Połowę majonezu wymieszać z jogurtem i sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.

Krok 3

Układać warstwami od dołu: śledzie, cebula, majonez z jogurtem, marchew, majonez, ziemniaki. Posypać tartym serem. Sałatka efektownie wygląda w przezroczystym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej