Sałatka śledziowa z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z majonezem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach i przestudź.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki obrać i drobno posiekać. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Połowę majonezu wymieszać z jogurtem i sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.

Krok 3

Układać warstwami od dołu: śledzie, cebula, majonez z jogurtem, marchew, majonez, ziemniaki. Posypać tartym serem. Sałatka efektownie wygląda w przezroczystym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowana cukinia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej