
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach i przestudź.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki obrać i drobno posiekać. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Połowę majonezu wymieszać z jogurtem i sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3
Układać warstwami od dołu: śledzie, cebula, majonez z jogurtem, marchew, majonez, ziemniaki. Posypać tartym serem. Sałatka efektownie wygląda w przezroczystym naczyniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej